drop your link here :) will visit u allz.

aku dambakan seorang pencinta setia .

Saat aku mulai mencintai seseorang aku ditinggalkan .

Saat aku sangat mengharapkannya dia menghilang .

Ketika aku mulai merasakan bahagia aku dicampakkan .

Ketika aku sangat memerlukannya dia memilih yang lain .

Aku bertanya pada Tuhan : “Yaaa.. Tuhan.. Kenapa semua yang aku inginkan tidak mampu aku miliki????”

Tuhan menjawab : “…Kerana kamu tidak pernah merasa yakin memilikinya”

Aku kembali bertanya : “….Tapi mengapa pada saat aku bahagia dia meninggalkanku?”

Tuhan : “Kerana kamu tidak pernah memahami apakah dia bahagia bersama mu”


Tuhan :

” Aku tidak akan memberikan pasangan yang baik untukmu, jika kamu masih kasar”

“Aku tidak akan memberikan pasangan yang setia untukmu, disaat kamu selalu mencari yang terbaik”

“Aku tidak akan menganugerahkan seseorang yang sabar bagimu sedangkan kamu masih ego”

“Aku akan memberikan pasangan yang sesuai untukmu, maka perbaikilah dirimu sesuai dengan apa yang kamu inginkan dari pasangan hidupmu”


Selalu aku berdoa kepada yang Maha Esa
moga dikurniakan seorang insan dijiwa

tempat untuk ku curahkan segala rasa
perasaan yang tersimpan seribu satu makna

dikala aku keseorangan
dia penghibur dan jua peneman
hati yang satu tidak kesepian
duka dan lara tiada keresahan

Ya Allah…
TIDAK KU PINTA YANG MENAWAN
TIDAK KU HARAP YANG HARTAWAN
BUKAN JUA KERNA KEDUDUKAN


CUMA KU DAMBA INSAN YANG SEPADAN

Kasihnya sejati bukan keterpaksaan
biarpun derita yang menjadi rintangan
ketulusannya yang tiada bandingan
tercipta ayu indahnya peribadi insan



credit to : diarihati


thanks for reading, don't forget to click LIKE and leave your comment.okeyh ! =)

lama menyepi dalam dunia blog

hyep peeps !
lame sudah kita tidak ketemukan .
soryy . lately saya betol betol busy .
ta de masa nak hupdate belog .
dah banyak ketinggalan zaman dalam dunia blog ni .
ape yang terbaru pown dah ta taw !
dah ase cam duduk bawah tempurung kelapa asenya (:
**typu la tu kan ? haha :)

actually, saya busy dengan dunia saya .
hampir setiap hary di timpa masalah !
ohhhh *sshhhiiiittttttttttttttt ! ! ! !
tapi nak wat cam ne nak ta nak memang kena tempuh sume ni selama 18bulan .
kalau ta sia sia aku belaja sume nih .

kepada geng bloggers !
if ade ape yang terbaru dengan dunia belog ni harap2 kongsi la dengan saya jugak yerr.
saya memang betol betol dah taw tentang dunia blogging !
sudah jauh ketinggalan .
kalau sape yang perasan shoutbox saya pown saya baru tukar .
tau tau jewk shoutmix saya dah expired !
sobsobsob sadis towl ! :(
nasib baek shoutmix jewk yang dah expired lau buat blog saya pown kena padam betapa hancurnya haty ini .

belog ni ibarat diary saya .
segala suka duka saya akan kongsi kat blog saya nih .
hopefully kowunk sume ta jemu tok singgah di teratak buruk saya nih .
okeyh! sehingga bertemu kembali dimasa yang akan datang yerr.

ASSALAMUALAIKUM ! (:


thanks for reading, don't forget to click LIKE and leave your comment.okeyh ! =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...