drop your link here :) will visit u allz.

cara mudah utk pengunjung tinggalkan link

::ASSALAMUALAIKUM::

huhhh!!!
nebes beb!!!
first tyme wat tutorial ni..
hahaha..
sebenarnya aq lom terniat lagi nk wat tutorial2 nih.
sebab aq pown dalam proses pembelajaran menCUNkan belogg nih.
disebabkan ade request dari adik kyra hizrina dan kak sue
maka akak/adik yang comel nih mengRAJINkan diri utk membantu adik/akak berdua..
hahahaa..ape punya ayat laa..
kelam kabut jewk..
huhhh!!
bukan ape beb!!
nebes sgt nihh!!

adik kyra n kak sue nk wat cm ni ek???
meh2! saya ajar..
ikot setiap step yg saya tunjukkn ni taw!!


lets start.,

pertama sekali bukak link ni dulu.
http://www.blenza.com/linkies/register.php

then.isi ape yg dia mintakk!!

lepas da siap isi sume yg dimintak.
click kat login
kowunk masukkan la user id n password yg kowunk buat tadi tuh!

lepas da login.
dy akan keluar seperti dalam gmbr di atas.
ikot step macam yg dibulatkan dlm gmbr tuh!
pas tuh tekan dekat generate code!

pastu copy code tuh.
then g kat design> add a gadget>html/javascript
paste kat situ taw!

pastu SAVE laa..

kalaw nk lebeyh kemas letak la code td tuh kat atas atau kat bawah..
kalaw letak kt sidebar takut ta kemas dan ta berapa chantekk..

siappp!!
haa!!
senang je kan!!
selamat mencuba yaa.
kalau ta paham tanya saya taw!
saya sedia membantu adik dan akak berdua :)

p/s: klik atas gambar untuk besarkan dan kelihatan lebeyh jelas :)

thanks for reading, don't forget to click LIKE and leave your comment.okeyh ! =)

5 pengkritik:

sue said...

tima kasih cikgu.. dah try dah hehehe alhamdulillah jadi hehehe .. nanti singgah yer

cikAida said...

@sue
hehehee..
malu la pulakk..
jgn la pgil mcm tuh..
ayda tolong jewk ^_^

NUR NAIM BT GHAZALI said...

hahha
aku sebenarnya pon nak tanya ko wat benda ni
tapi tak tertanya2
memandangkan ko sendiri dh wat tutorial ni
nak try gak.heee

nanti ajau wat fan page blogspot tu ye
:)
n terangkanlah aku canew wat award uh
kita create sendiri atau ada email kena masuk?

NUR NAIM BT GHAZALI said...

kak ju
dia suh conformkan code
code apa tu?

Kyra said...

ee time kaseh , kyra dah buat dah . menjadi la . hehe time kaseh sgt2 tau. lawat la blog kyra tgk sini ,
http://kyralovelious.blogspot.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...