drop your link here :) will visit u allz.

sungguh menyayat haty :(


sedeyh sangat.

aq baru pas blogwalking blog conertolurve
sambil baca sambil nangis!
haty aq mmg cepat mengalirkan airmata.
terlalu sensitif.

emm..
ta salahkan aq nk kongsi kat blog aq plakk..
kisah ni mengisahkan seorang gadis remaja berumor yg 17tahun yg telah kehilangan kekaseh hatynya.
kekasehnya telah meninggalkan beliau buat selama-lamanya..
ALLAH lebeyh sayangkan arwah.

arwah meninggal sebab terlibat dalam kemalangan jalan raya
untuk keterangan lanjut kowunk bole KLIK SINI

berikut adalah petikan dari blog conertolurve;

Aku amat hargai kepada semua yang baca mengenai Dzarif Iskandar , beribu terima kasih sebab korang doakan arwah agar ditempatkan di kalangan orang yang beriman . Terima Kasih Kawan . Sudah 3 hari arwah tinggalkan kami tapi masih terasa seakan2 arwah masih lagi hidup . Aku dapat rasakan dia masih lagi sekolah . Aku seakan2 nampak bayang arwah lalu depan kelas aku semasa nak ke kantin .Seperti yang semua orang tahu Qiey Faneea awek kepada arwah still tak boleh terima pemergian arwah . Semuanya berlaku dengat cepat tanpa diduga . Aku menangis mengenang kan Qiey , dia kawan rapat aku selain GGC .. Dulu dia seorang yang banyak cakap tapi sekarang hanya mengalirkan air mata sahaja . Dulu dia selalu gelak2 dengan kita orang tapi sekarang dia lebih suka bersendirian . Aku tak sanggup tengok keadaan dia macam tuh lagi . Qiey macam dah tak terjaga . Dia terlalu sedih akan pemergian arwah . Kalau korang nak tahu sebelum arwah pegi dia jaga Qiey selama seminggu dengan betul2 . Time tuh Qiey demam and dia jaga Qiey sampai Qiey sihat semua . Sebelum ni dia tak jaga macam tuh , bukan maksud aku dia tak jaga Qiey tapi seminggu sebelum dia pergi uh dia jaga seperti seorang ibu yang menjaga bayi yang baru lahir demam . Kau orang bayangkan lah arwah sanggup sedut hingus Qiey ketika Qiey selsema . Betapa sayangnya arwah dekat Qiey kan ? Kalau korang dengan kita orang and sendiri tengok keadaan Qiey korang akan tahu betapa sedihnya Qiey sekarang . Aku tak larat nak cerita tentang arwah dan Qiey terlalu sedih bagi aku . Aku mengalirkan air mata ketika menaip entry ini . Marilah kita ramai-2 doakan agar Qiey terima segala ini dengan redha dan dia pulih seperti biasa .Di bawah ini korang boleh lah bace ape yang Qiey buat note di Fb dia && beberapa status Qiey yang sentiasa mengharapkan arwah kembali .

|
|

|
|
|

V
Note Qiey dekat Fb

b , bb renndu b..rendu sangat tahu tak ? b dengar kan ? b , u'r the best i ever had . neh msg abg b bg kat bb '' ape ape pun abg ucapkan terime kasih atas bantuan dan perhatian fatin . abg sekeluarge hargai sangat kedatangan fatin dalam keluarge abang , pandai adik abg pilih pasangan . cume abg pesan jage diri baik baik . blaja rajin. abg aggap fatin mcm adik abg sendiri sbb itu yang adik abg pilih . ade masalah jan malu malu bgtw abg '' b , b manje sangat ng bb kan ? b suke dededik ng bb kan ? suke tepuk dahi bb kan ? ramai org kate kite sweet sbb 24hour asyik berkepit .huhh ! b , bb tak kuadd laaaaaaa ! b tak kuad , bb tak boley berdepan ng sume nehh b . b , please come ! please b . bb rendu nk dededik , memanje ng b . i need yur hugg . b , b egt tak time bb demam tuhh . b jge bb kan ? bb egat b ckp ape . b cakap '' bb janagn ngesshh . b tak suke tguk bb ngesshh'' pas tuh b lapkan air mate bb . b sedutkan hinguss bb . bb terkejot smpei macam uh skali b buad kat bb nk tnjuk b betul betul sayang bb kan ? soory b , bb memang asyik ngesshh jerr b . saape nak lapkan air mate bb . nak jage bb sume . suapkan bb makan time bb demam . bb tahu b asyik pk kan bb . every second b thinking of me kan ? b , renduuuuuuuuu laa ! b datang laa kt bb . bb nak ng b sekarang jugakk . b selalu suruh bb buad muke comey kan ? b suke sgt suruh bb buad macam tuhh . alasan b , b suke tguk mke bb buad macam tuhh . renduu nk dengar suare b yang manje tuhh ! yang suke buad bb tergelak layan karenah b tuhh <3 huhh , seriusly b b tetap selamenyerr first dalam haty bb . FIRST tahu takk ? b dengar kan ? b tahu uh sume kan ? :( neh sume msg yang b pernah bg kat bb ....... hey ma comot ebab , b da bgun..ilyfdm..ak tak ley idop tanpe ko..ak sayang kau lbeyhh dari nyawe ak sendiri..b tak nak kehilangan bb buad kali yang ketige.. bb , i very love you fuckng damn much syg.. b taknak kehingan bb..b nak sgt hug bb..b syg bb sngat2..bb adelah sgalenyerr untok b..i missyou..i very miss youu..b hope hubungan kite still smpei maty..walau ape pon terjadi b tak kan tggalkan bb syg..ilyfdm sygg.. sayangg bb ketadd ketadd jgn curang tau..hmm..b syang bb.. rendu gler kt koe doh bb.. jge diri baik baik k..owg tetap tggu dy..cnte owg untok dy sowangg..aty owg sntiase terbukak untok dy sowang..ily sygg.. ak sayang ko bb , jagan tggalkan ak k.. bb , jangan laa buad mcm nehh..b x nak bb sdeyhh2..b nak sentiase di samping bb.. b selalu pikirkan bb , bb jea tak tahu ak sayangg ko sgt2..b tak boley hidup tnpe bb tao arkk.. bb , b da tanak orang lain tao arkk.. b nk bb jew skunx nehh..bb lahh true love b tao arkk.. bb , b takudd sangat bb tggalkan b..hmm hmmmm.. b , sape nak bg bb text macam nehh lagi hehh ? :'( pagi pagi suke bg bb msg macam nehh kan ? pastuh mara bb bgun lambat kan b kan ? time kite gadohh sume tak bagi kite break kan ? sume tak suke kite break kan ? b egat tak time bufday b bagi bb barneyy <3 time velentime b bg bb bunge ng coklat fererro rosher kan b kan ? b egat kan ? bb nak b.. npe b tggalkan bb b ? b cakap laa b .. b cakap laa nape b pergi dulu.. kite da paln nak g wonderland kan ? kite g same same kan ? tapi b nape b tggalkan bb sorangg sorangg ? b pk bb kuad kee b ? b sendiri tahu bb mcm mane kan ? hmm .. ari ahad ari uh , b da janji nak beli barang seni ng bb kan ? pas tuhh nak bg bb beby arnab kann ? bb cakap ng b , bb nak arnab putih n telinge dy warne pweple kan ? then b gelk gelakk . b cakap kt kgkwn b bb nak arnab uhh kan ? :'( kite same same memerlukan b.. bb sayanngg b.. b dengarr kan ? bb rennduu nk manje sume ng bb.. b suke buad suare manje tuhh..pas uh mule laa call bb smpei tertidoo kan ? hmm.. b , please come backk.. tolonggg laaa !! sape nak lapkan air mate bb nehh sayangg ? hmmmmm :'( Kita orang sentiasa doakan kau disana . Kita orang semua merindui kau .

Al-Fatihah


ni status kat facebook Qiey;



to my hubby;

jangan tinggalkan syg dulu taw!
biar syg yg pegi dulu.
syg ta taw ape jadi kat syg kalu syg jadi mcm Qiey nih!
haty syg ta kuat b!
syg ta sanggup kehilangan diri b lagii....
b taw kan syg syg kan b??
syg sangat2 kat b..
syg taw syg selalu wat pangai gn b.
selalu wat b marah!
selalu wat b majuk gn sikap syg!
syg taw! syg mcm budak2! suke wt hal..
syg just nk manja2 gn b jewk!
syg janji!
pas ni ta wat pangai dah!!
syg ikot sume kata2 b..
b jgn tinggalkan syg taw!!
b...
syg menangis tyme wt post nih!
syg betol2 nak b..
syg nk hidop gn b.

bie...
PLIZZ DON'T LEAVE ME ALONE!!

thanks for reading, don't forget to click LIKE and leave your comment.okeyh ! =)

12 pengkritik:

hana nabihah said...

serius sedih..moge that girl terus tabah :(

cikAida said...

@hana nabihah
sedeyh kn?
sama-samala kita doakan tok beliau supaya tabah :)

hana nabihah said...

@cikAida

ermm..alfatihah untuk arwah..nak minta kebenaran copy link awak..saya nak post kat fb saya.. :)

cikAida said...

@hana nabihah
boleyh jewk..
silakan laa :)

sue_sweets said...

sdih jugak...T_T
smoga die lbih tabh...amin...

cikAida said...

@sue_sweets
amin~~
sama2la kita doakan supaya dy tabah :)

sueRAFE said...

al fatihah, dasyat jugak. tak sanggup nak rasa macam yang budak ni rasa :'(

cikAida said...

@sueRAFE
amin...
emm..
ta sgupkan??
doakan la dy supaya tabah dan dpt tmpuh ari2 yg mendatang dgn tenang..

saya YANA said...

aah.. mmg sedey.. Yana da pnh bace kt blog sape nth ek..hehe... menangislah.. kesian sgt...

cikAida said...

@saya YANA
sedeyh kn..
emm..
ayda pown amek kt blog conertolurve je nih..saje nk kgsi gn kwn2 ayda plakk..
al-fatihah utk arwah..

Kyra said...

sedih gilaa ! nanges baca cite die. kyra harap tht girl terus tabah. kyra tak sggp kalau d duga camni..alfatihah

cikAida said...

@Kyra
alfatihah.
doakan yg terbaek buat Qiey.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...