drop your link here :) will visit u allz.

cinta di alam maya, wujudkah?


sape penah jatoh cinta di alam maya?
sila angkat tangan macam saya..
**sambil wat gaya ucop wilcha :)
haha..

aq ngaku!
aq penah jatoh cinta di alam maya!
haha..
orang kata cinta di alam maya ta bole caya.
sebab byk yg menipu!
betol ke?
maybe ape org ckp tuh betol dan ade jugak yang ta betolnya.
kan?

tengok je la sekarang nih!
ramai kan orang yang start relationship di alam maya.
means diaorang kenal each other kat Facebook, or via Twitter, or maybe by yahoo mesengger.
then bila dah lama chatting, agree for blind date.
kesimpulannya berjayakah percintaan yang bermula di alam maya ini?

macam aq sendiri,
memang ada kenal a few virtual friends and ada gak buat blind date a few times.
tapi ending dia tak begitu bagus
but we are still friend.
maybe i'm a bit choosy tapi memang kene choosy kan?
sebab kita ni nak hidup dengan pasangan kita selama-lamanya.
betul tak?

ada jugak a few couples yang kenal kat alam maya ni
dan sekarang mereka berjaya di alam perkahwinan. kan?
itu memang tidak nafikan.

it depends on your self actually.
different people different acceptance.

aq just nak cakap je laa,
do not too trust on virtual ni sebab banyak penipuan berlaku tau.
kasi picha handsome tak mo hengat sekali buat blind date yang datang sebesar alam.
hehehe..
tapi wat mase ni aq ta nah lagi la org bg picha laen tapi bila jumpa muka laen!
harap2 xde laa... :)

kalau jodoh pertemuan korang memang bermula dengan alam maya,
korang kena terima lah.
better be a friend first before decide to move another stage.
jangan korang belum jumpa tapi dah mengharap sangat.
nanti korang yang sakit hati sendiri.
suara tak mempamirkan fizikal seseorang.
sekali lain yang diharap lain pulakk yang datang daaa..
hahaha..

Lastly aq nak ingatkan korang yang ajal jodoh semua kat tangan ALLAH
and pada girls di luar sana yang still single ,
korang jangan risau.
mesti korang akan jumpa jugak jodoh korang
sebab ALLAH dah tentukan dengan sape korang berpasangan.
jangan memperbodohkan diri dengan mendengar kata-kata lelaki itu hanya takut anda ditinggalkan.

ape pown!
ta sume cinta di alam maya ni terok!
ade jugak yg bole dipercayai kan?

macam ayda sekrang ni pown tengah bercinta di alam maya!
ayda harap dy jujur gn ayda.
n ayda jujur gn dy..
dan doakan la kami berkekalan :)

to my hubby;
jangan la kamu sesekali eh terasa dengan entry saya.
sebab saya ta kate kan pasal kamu!
ini umum!
hanya semata-mata untuk dikongsikan bersama.
dan saya harap awak jujur dengan saya.
kerna saya terlalu menyayangi diri awakk.

thanks for reading, don't forget to click LIKE and leave your comment.okeyh ! =)

22 pengkritik:

Nana said...

saya kenal bf saya sekarang thru myspace. okay je. haha. :)
dah jumpa parents masing2 dah pun.

cikAida said...

@Nana
haha!
see!!
mcm yg ayda ckp td la..
it depends on urself kan?
ade yg oke.
okeyh jewk kn?
sonoknyaa..
semoga nana bahagia ehh
hingga ke akhir hayat!
doakan ayda bahagia jugakk taww!! ^_^

tulus sweet said...

Hpen to me lately..:(

cikAida said...

@tulus sweet
why dear??
ceciterr..

dayang said...

tak penah lg jatuh cinta d alam maya tp sy jatuh cinta d thru henpon je..alhamdulillah kitorg kapel 2 tahun lbh.. tak penah jumpa lg tau..hahaha..

miss zyra said...

hurmm.. sye!! *smbil angkt tngan.. hehe.. skunk dlam proses.. :P baru 3 mnggu..

cikAida said...

@dayang
waa...
gilerr laa da kapel 2tahun lebeyh tp ta penah jmpee....
huhuhu.
ta teringin ke nk jmpe dpn2???
kalu thru internet dipgil cinta alam maya,
kalu thru hp plakk dipgil cinta alam ape eh??
ehee~~~ ^_^
ape pown ayda doakan dayang kekal bhgia hingga akhr hayat :)

cikAida said...

@miss zyra
hehehe...
da penah jmpe ke gn sidia???
ayda pown dlm proses gak..
baru 2bln jewk ^_^

ayda doakan zyra bahagia :)

aisya said...

ade kwn kenal bf die kat friendster.. tahun ni dah 6thun diorg couple.. jiran sebelah bilik pulak kenal husband die kat fb.. =)

cikAida said...

@aisya
huhu!
bagusnyaa!
maknanya ta sume la cinta alam maya ni takleyh caya kn?
ade jugakk la yg bole dipercayai an??
^_^

padle said...

cinta alam maya?knape x cinta di alam bunian je..hehe

cikAida said...

@padle
haha!
cinta di alam bunian tuh mcm laen jewk!
menyeramkan!
sat g bercinta nan hantu kangg.
susah plakk....

miss zyra said...

@cikAidahuhuhu... blom pena jmpe ag.. mne ta nyer.. dea dok overses.. study.. zyra dok at mlysia jep.. huhuhu.. cdeh bhunyik..

♥yaya budak suka embun♥ said...

penah dulu2 masa form 2. zaman gila on9 dulu. hahahahaha

skang dah tua...tapi still berkawan dengan 'orang' tu. :D

cikAida said...

@miss zyra
huhuhu!
ea ke??
xpelaa..
dy pown p sane tok stdy an?
jmpe si dia at ne???

cikAida said...

@♥yaya budak suka embun♥
haha!
skrg da tua sngt ke??
hehehe..
ea ke??
ok la tuh..
yg pnting ta bermusuh kan.
:)

she and he said...

hahaha.. at blog niyh gak.. but kami ta umum an at blog.. buad biase2 jep.. coz dea tuh glmor at dunie blog niyh.. huhu.. ta psal2 kne serang ngn admire dea.. haha

cikAida said...

@she and he
ouhh..
haha!
just nk kongsi pndagn jewk.
ramai gak eh yg bercinta dgn dunia alam maya nih ^_^

Masz Ahmad said...

sy pon bercinta di alam maya..n bahagia skrg ni..but for future, i dont know the ends..hope bahagia n x kne tipu..

cikAida said...

@Masz Ahmad
huhu!
hopefully kekal bhgia la hingga ke akhir hayat!
penah jmpe da gn sidia??
bpe lame da bercinta??

Masz Ahmad said...

bru 6 bulan..xpnh lagi..tkot nk jmp even tringin..huhu..:(

cikAida said...

@Masz Ahmad
try la jumpee..
bercinta dalam dunia nyata pulakk :)
sampi bila sek nk becinta dlm dunia maya je kn?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...