drop your link here :) will visit u allz.

10 perkara menyebabkan lelaki ini berbahaya

Ini tips untuk wanita-wanita, korang kena berhati-hati dengan 10 jenis lelaki. Lelaki-lelaki tersebut boleh bikin hidup anda bermasalah macam mereka juga.


1. Lelaki yang sering berkata: �Abang memang sayang kat ayang, tapi abang belum bersedia untuk hubungan yang serius�. Amboi dah 3 tahun berkepit sana sini, masih belum bersedia ker? ha..ini lelaki tarak betoi punya. Diorang nak flirt jer, walhal anda belum ada dalam kamus hidup mereka.

2. Lelaki yang call/sms ikut suka ati diorang jer. Eh ikut suka ati diorang ja nak jumpa kita, nak call kita, bila kita perlu kan dia, bayang pun tak nampak.

3. Lelaki yang suka ajak dating, tapi bukan dating pon. Paham tak ayat tu? ala, korang tak pernah ker pergi dinner berdua?, jejalan berdua, tengok sunset berdua? Kalau orang lain tengok sure ingat korang couple & tengah bercengkerama. Padahal si lelaki tak pikir pun tu dating. Kepada wanita, jangan asyik keluar kehulur kehilir dgn lelaki sangat. Jatuh saham nanti babe.

4. Lelaki yang dah ada awek, tapi selalu sms/call n jumpa anda. Ooo ini lelaki paling bahaya, tapi malangnya paling banyak di Malaya. Lelaki jenis ni dah ada awek, tapi wanita lain juga dia nak bermesra. Bila kantoi dengan awek, diorang akan cakap korang kawan jer, takkan nak berkawan tak boleh? Amboi. Kalau setiap malam call, bila awek not around, mula naik tocang. Lelaki jenis ni ternyata buaya tembaga tak laku.

5. Lelaki yang pikir apa diorang buat semua betoi. Aduhai, pandangan kita semua salah, dia jer yang betol, Diorang ni jenis penting diri sendiri dan tak kan pikir perasaan orang sekeliling termasukla korang.

6. Lelaki yang blurrrr sentiasa. Contoh nya, lelaki yang tak paham kehendak wanita, even korang cakap terus terang pun dia ingat itu benda remeh ja. Ambil ringan perasaan kita.

7. Lelaki yang tak tahu kehendak sendiri.Kalau la diorang tak reti nak paham kehendak sendiri, korang ingat diorang boleh paham korang?

8. Lelaki yang selalu kacau korang, walaupun korang tu tengah busy menyelamatkan dunia. Lelaki suka sangat nak berkepit dengan korang, tak kira la korang keja ke apa ker. Sikit2 call, sms, nak jumpa. Mula-mula korang rasa ok. Tak lama kemudian korang sure tak tahan. Rimas dan lemas.

9. Lelaki yang suka kutuk lelaki lain, dengan harapan korang tak dekati lelaki yg dikutuk. Sah-sah lelaki ni kuat jeles, dan jangan terkejut diorang ni jenis ngada-ngada.

10. Lelaki yang tak dapat memberi layanan yang betul untuk seorang wanita. Apa lagi korang harap? buat siksa jiwa jer. nampak sangat lelaki jenis ni sukar nak bahagiakan korang.



RENUNG-RENUNGKAN dan SELAMAT BERAMAL ! :)

thanks for reading, don't forget to click LIKE and leave your comment.okeyh ! =)

11 pengkritik:

NiNaBaNaNa said...

wahh betul tuh ! Alhamdulillah my bf takde langsung ciri2 at atas tuh . huhu :D

cikAida said...

@NiNaBaNaNa
alhamdulillah!
hihihi..
hopefully u olz berdua kekal yerr :)

GR said...

wah bahayanya lelaki tu. huhuhu

syerz eyryn said...

wah ! lengkap. . haha. .
bgoznye entry nie :)

cikAida said...

@GR
hahahahaa..
memang bahaya ! :)

cikAida said...

@syerz eyryn
hehehehe..
ape yang lengkap ?
btw tenkiu syg!! (:

eton said...

humm klu mcm tu kawin nanti suruh family yg carikan lah.. hehehe

cikAida said...

@eton
hehehehe..
itu lebeyh baek!
tapi kita nak ke kawin yg gn org yg bukan pilihan kita sndri ?
kalu ayda,ta nak la kawen gn bukn pilihan sndri.
kalu bole nak la cr sndri kan. ^_^
tapi kalu dah frust sgt terima jela plihan mak ayah. (:

TeRRoRRiZZ said...

paling suka point no 2!!!!!!!!!!!!!

cikAida said...

@TeRRoRRiZZ
haha!
taw xpe..
bila perlukan batang hidung pown ta nmpk...

Yana Farinha said...

hye. nice blog.. hehehe... da folo awk. jom singgah blog kita. hehehe.
www.duniasigadisberseliparhijau.blogspot.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...